Coaching

EnfP ziet coaching als een instrument dat niet alleen kan worden ingezet op het moment dat u het idee hebt (bijna) vast te lopen op het werk. Ook wanneer de balans zakelijk-privë niet meer optimaal is, of als u een persoonlijke ontwikkeling wilt doormaken is het een uitstekend hulpmiddel. Het gaat om inzicht in uw eigen functioneren, anders met uzelf en de wereld om u heen willen omgaan.

De manier waarop gecoached wordt is begripvol confronteren. Dat betekent dat open en met aandacht wordt geluisterd, vragen worden gesteld, u een spiegel wordt voorgehouden en ook kritische feedback wordt gegeven. Feedback is letterlijk terugvoeden en dat voedsel is nodig om te groeien.
U wordt uitgedaagd en gevraagd om uit uw comfortzone te stappen en zodoende te leren. Dat betekent stretchen en de coach en u houden samen in de gaten dat uw grenzen niet (te ver) worden overschreden. Om dat te kunnen zal er eerst sprake moeten zijn van onderling vertrouwen.

Het doel van coaching is in de visie van EnfP het helpen op gang brengen van uw persoonlijk gewenste ontwikkeling, zodat u bewuster gaat leven en beter functioneren. Dit betekent: inzicht in eigen gedrag, bewust worden van eigen overtuigingen en belemmeringen, (her)ontdekken van eigen kwaliteiten, vinden van een balans, vergroten van zelfvertrouwen en dus effectiviteit en bevorderen van motivatie en werktevredenheid.

Coaching is individueel en per definitie maatwerk. Voor het coachingstraject zal een intake plaats vinden, waarna zowel van uw als de kant van de coach een ja dient te klinken om met elkaar door te gaan. Mocht dit onverhoopt niet gebeuren, zal het intake gesprek niet in rekening worden gebracht en kan er altijd worden verwezen naar een andere coach. Is er inderdaad sprake van een klik, een basis voor een vertrouwensband en voldoende kennis en ervaring op uw persoonlijke aandachtsgebied, wordt het traject ingezet. Ook dit is weer individueel bepaald en kan variëren tussen de drie en tien gesprekken van anderhalf uur op kantoor of een locatie naar keuze.